Salsa Sverige
Om SalsaSverigeSalsa EvenemangSalsa LänkarSalsa MeddelandenSalsa AnnonserFör salsa arrangörerBli regionsansvarigKontakta SalsaSverigeSalsaPartnerSalsaForumSalsaForum

Evenemang i Skåne/Öresund. Tillbaka

MALMÖ SALSAFESTIVAL 2017---DAG 2

När: 170729  Tid: kl:15:00-23:00  Var: T-BRYGGAN PÅ RIBBAN Malmö  Mer info:

MALMÖ SALSAFESTIVAL 2017 PÅ STRANDEN
SOMMARENS SALSA UPPLEVELSE


Sommaren 2017 arrangerar Malmö stad en stor Salsa Festival på stranden vid T-Bryggan på Ribban i Malmö. Kulturförening Cubasalsa ansvarar för festivalens innehåll. Salsa festivalen blir fredag 28/7, lördag 29/07 och söndag 30/07. Se nedan det följande programmet för hela helgen.

Alla är mycket välkomna till sommarens största salsa evenemang som samlar på samma plats Skånes mest populära och välkända salsa dansskolor som bjuder på mångfald workshops, dansshower, animationer och social dans där alla ska vara med!

Kulturföreningen Cubasalsa presenterar ett program som satsar på kubansk salsa och L.A. salsa som stor i fokus, men man får även en smakprov av flera andra populära latinamerikanska dansstilar som till exempel Rumba, samba, bachata, kizomba och zouk. Det blir till och med salsa livemusik med dem kända kubanska livebands Armonia Son de Cuba och Gilito y Su Clave.

En unik helg där alla får möjlighet att lära känna Skånes salsa dansskolor. Publiken ska aktivt delta i alla workshops, prova på olika salsa stilar samt dansa loss till DJ eller livemusik oavsett om man är nybörjare eller en proffsig dansare. Malmös strand förvandlas till den perfekta ställe för sommarens bästa upplevelse - Salsa! - som är en synonym för glädje, sol och värme!


Kulturförening Cubasalsa presenterar Festivalens program:

Fredag 28/7

17:00 Salsa Sabrosa Dansskola (salsa prova på och social dans)
18:00 Cubabaila2005 Dansskola (Kubansk salsa prova på -social dans)
19:00 Salsa Energia (salsa energia prova på-animation-social dans)
20:00 Live band med Armonia Son de Cuba.
Det Sjumannabandet bevarar essensen av den traditionella kubanska musiken med drag från Latinamerikas och Europas olika musikgenrer. Med sin varierade repertoar, som består av välkända teman och egna låtar, vill bandet ge sin publik en enastående show. Bandets mål är att i varje framträdande ge så mycket som möjligt av kubansk rytm och själ till publiken! .Armonia är ett sexmannaband som bildades i mitten av 2011 under ledning av den välkända kubanska sångaren, arrangören och kompositören Jonny luis Naranjo Enriquez.

21:00 DJ / Socialdans DJ / Socialdans. DJ-Alain och DJ Cubasalsa spelar under kvällen Musica Cubana, Salsa, New York mambo, puertorikansk salsa, salsa romantica, chacha, bachata, Kizomba med mera.

23:00 Slut

Lördag 29/7

15:00 Love Dance Academy (salsa L.A. style prova på och social dans)
16:00 Love Dance Academy (bachata workshop-social dans)
17:00 Salsa Energia (Raggaeton prova på och animation-social dans)
18:00 Zouk Malmö (brasiliansk zouk intro class-social dans)
18:50 Vai (Samba Show)
19:00 Cubabaila2005 dansskola ( salsa animation)
20:00 Salsa Liveband med Gilito y su Clave
Det tolvmannabandet spelar salsa under ledning av Gil ”Gilito” Pinera. Bandet bestod av svenska och kubanska musiker som är bosatta i Skandinavien. På scenen finns det stor plats för improvisation och en autentisk kubansk atmosfär. Bandet är en av Europas bästa salsaorkestrar. Det blir hetta salsa danser på scenen och dansgolvet. GILITO är kompositör och vokalist av salsa/timba samt ledare av GILITO Y SU CLAVE, orkester är bildad och uppstartad av honom i Malmö år 1993, bestående av svenska och kubanska musiker. GILITO har spelat in ett nytt album (CD) som heter "Al Cesar lo que es del Cesar". Han har en ny låt som heter " La mujer del Barbaro " som spelas upp i många olika länder. Gilito som är bosatt i Sverige, är ett välkänt namn i internationella timbakretsar. Gilito y su clave har Som leadsångare i det USA-ledda Afro-Cuban All Stars och Cubanismo turnerar han världen runt. Bandet erbjuder på en fantastisk levande musik med en blandning av Salsa, rumba, son montuno , timba, guaguanco och även andra latinamerikanska rytmer.

21:00- DJ / Socialdans. DJ-Alain, DJ Malte och DJ Cubasalsa spelar under kvällen Musica Cubana, Salsa, New York mambo, puertorikansk salsa, salsa romantica, chacha, bachata, Kizomba med mera.

23:00 Slut

Söndag 30/7

15:00 Malmö Dansakademi (Salsa prova på och social dans)

16:00 Malmö Dansakademi (Bachata/Kizomba workshop och social dans)

17:00 Danza Corazon (Bachata workshop)

17:30 Salsa & Flamenco Dansakademi (Rumba Flamenca)

18:00 Ogun Da Masa Kubansk Salsa (Rumba Afrocubana med Tomas Jimeno Jr från Kuba)

19:00 DJ /Socialdans DJ / Socialdans. DJ-Alain, DJ Malte och DJ Cubasalsa spelar under kvällen Musica Cubana, Salsa, New York mambo, puertorikansk salsa, salsa romantica, chacha, bachata, Kizomba med mera.


21:00 Slut

Alla är välkomna

Förmedlat av:
Hamlet Serrano